Om oss

Foten är själens spegel.

Scandinaviska Fothälsan AB etablerades i början av 1980-talet, företaget har förändrat och utvecklat teknik inom avlastning och tillverkning av personliga inlägg med egen verkstad och laboratorium. Scandinaviska Fothälsan AB var ett av de första privata företag inom lätt ortopedi och avlastning och arbetade inom två sektorer, ortopedi och fotvård, och länkat ihop dessa.

Vi tog det första steget från plåt, plexidur och PVC material till ekologiska material som kork, silikon, läder och skinn. Den gamla tekniken av mätning och avgjutning till en modern datoriserad teknik för analys och diagnostik med en gedigen medicinsk kunskap för att analysera och definiera åkommor och besvär.

Man skräddarsydde för hand för varje enskild kund/patient personliga hjälpmedel(inlägg) även valet av material var personligt. Från mitten på 1990-talet har vi börjat analysera behov för att förbättra och utveckla de standardprodukter som finns på marknaden. Vi har tagit fram, från början av 3:e millenniet, standardavlastning för vardags, arbetsskor och idrottsskor.

Vi har ett speciellt sortiment som vänder sig till olika discipliner inom idrott, med högsta standard i kvalitet och utformning.

Företaget fortsätter i samma anda med egen klinik för personlig avlastning med ett separat företag, PodiatriLab Sweden AB.

Podiater Ricardo Rivera, VD

Podiater Ricardo Rivera, VD

historik_knapp

 

 


 

Hantverksmässig tillverkning

Hantverksmässig tillverkning

 

 

Medlemsbevis Stockholms stads Hantverksförening

Certificate Carbosan

Hedersdiplom från Svenska smärtföreningen

 

 

 

 

 

 

 CE-märkning  

 

 

Våra produkter är CE- och ISO-märkta.

ISO-certifiering